Tillbaka 

Gävledraget presenterar Gunnel Noreliusssson:.

   Ni som inte var Andrum Brynäs 30 oktober 2008 för att lyssna på Gunnel Noreliussons föredrag med temat "UNDER YTAN", vilket handlade om mod att våga se bakom fasaden och viljan att växa, MISSADE en stor upplevelse. När jag cyklade dit i mörker och kallt snöregn var det inte alls trevligt men med facit i handen var det värt varenda meter.

Jag har lyssnat på henne en gång tidigare under en av Betlehemskyrkans anordnade kvinnofrukostar och hade därför stora förväntningar. I regel brukar man då bli besviken en andra gång men i stället förstärktes mitt intryck. Jag satt som fastnaglad och sög åt mig varenda ord som yttrades. Denna pastor når alla, från bångstyriga tonåringar till sedesamma pensionärer i hög ålder.

Aldrig har jag före henne lyssnat på någon så ”mänsklig”, naturlig pastor. Hon är som ”oss alla andra” och kan verkligen tala så ”folk” förstår. Gunnel bjuder på sig själv fullt ut. Hon berättar hur hon själv hanterat sina egna tidigare smärtsamma erfarenheter - många gånger med ilska. Detta gör henne så trovärdig och allt kompletteras med positiva tankar som ger tröst och hopp inför framtiden. Detta gäller oavsett vilka krissituationer som vi alla drabbas av under livets gång. Denna lilla späda människa är så ”stor” på alla sätt. Skulle alla pastorer ha hennes förmåga skulle det nog vara fullsatt i kyrkorna på söndagarna.

Jag skulle verkligen önska att hon fick tala i TV, inte i något särskilt religiöst program (då blir nog många bortskrämda) utan på populär tid när många lyssnar. Alla kan ta till sig det hon säger och känna igen sig även om just hennes upplevelser är annorlunda. Detta gäller oavsett om lyssnaren är religiös eller inte.

Gunnel har oerhört stor karisma och för att illustrera vad hon menar spelar hon gärna litet ”teater” med enkla medel som verkligen går hem.  

Ser ni att pastor Gunnel Noreliusson skall ha ett föredrag - gå dit! Ni kommer inte att ångra er. Jag bad en väninna följa med och hon blev lika överväldigad. Tack Gunnel än en gång, du behövs.

Jag har själv tidigare aldrig varit till Andrum Brynäs inom Immanuelskyrkan på Brynäsgatan 6.  Deras föredragskvällar är definitivt värda att besöka.

 .

Lisse-Lotte Danielson

------------------------------------------------------------------------------

          Gå till Gävledragets Startsida  

Senast uppdaterad:  2008-11-15