Gävledragets presentation av:

Föregående frukost

18 November 2006.    

 

Lördag vecka 7 kl 09:00-11:00. Kvinnofrukost i Betlehemskyrkan. "Språket är mitt arbete", Författaren Ylva Eggehorn berättar

Klicka på bilderna för att se dem förstorade...

   Ylva

        

Fler poeter?

Citat från Inger Häll:

"Jag började skriva under en utmattningsdepression. Utmattad, vilket ord egentlilgen, som en utrullad matta som alla gått på. Jag skrev  texter/dikter och de blev som hjälpmedel och riktmärken för mig. Det kändes skönt att uttrycka mig. Ibland visste jag inte vad jag ville uttrycka utan bara skrev. Ibland var dikterna färdiga och kom när jag borstade tänderna och andra gånger fick jag fila lite mer. "

Hennes tre alster fascinerar mig mycket. Läs själv här!

 

Söndag  18/2 kl. 09:00 - 11:15 Kvinnofrukost i Betlehemskyrkan.  Ylva Eggehorn - jag har precis varit och lyssnat på dig vid en av Betlehemskyrkans fantastiska kvinnofrukostar. Du kom litet sent p.g.a. att ditt tåg dröjde men -  den som väntar på något gott väntar aldrig för länge. Inledningsvis presenterades du som den som skriver för att ”Förstå dig själv och världen”. Ingen dålig inledning alls. Vi närvarande gratulerades för att ha lyckats få en egen stund denna lördag förmiddag medan övriga där hemma kanske fortfarande ligger och snusar. Du berättade om din son, idag 1,9 m lång vars kommunikation begränsas till en-ordsmeningar för att inte ”mamma skall få reda på för mycket”. Tack för det befriande skrattet - många av oss känner igen det. Du gjorde oss uppmärksam på hur en liten baby lyssnar med hela kroppen genom att beskriva hur din nyfödde son var helt absorberad av en elektrisk klockas tickande i hans närhet. Vi fick också höra hur din son lyste upp av insiktens leende när han plötsligt kunde kombinera din då 12-årige dotters ansikte med hennes fötter som en gemensam enhet. Vi lärde oss hur vi redigerar våra egna reflektioner beroende på om vi precis har påverkats av positiva eller negativa erfarenheter alldeles innan. Du kunde läsa vid 4 års ålder och fick ta del av en osorterad blandning av barnböcker och vuxenböcker (typ Illiaden och Odyséen) och noterade att ett barn kan tillgodogöra sig mycket mer än vad vi vuxna tror. Jag gjorde själv samma iakttagelser när min egen son var liten. Du hade en härlig pappa Ylva! Jag skulle kunna redogöra för mycket mer av ditt intressanta föredrag men det får räcka med detta. Idag var vi ovanligt många närvarande, personligt rekord för egen del. Det blev nästan svårt att få maten att räcka till men vad gjorde det, desto roligare kändes det att vi var så många. Jag är så lycklig över att vi har dessa kvinnor som ständigt ställer upp för att vi alla skall kunna ta del av dessa träffar. Tack än en gång från oss alla 7 Gävledragare som idag befann oss på plats.

Nästa Kvinnofrukost kommer lördag den 14 april 2007. Ulla-Brita Palm, tidigare producent vid Sveriges Radio, berättar om hur hon i början av 90-talet startade Stiftelsen Soptippen. Ett arbete på en soptipp i Quito i Ecuador.

Betlehems presentation av Kvinnofrukostar.

Gå till Gävledragets Startsida  

Senast uppdaterad:  2008-09-27

/Lotta