Tillbaka      

 Senast uppdaterad:  2012-05-12 

 

Gävledraget    presenterar    vår nye  skribent 
Välkommen   Torbjörn   Edlund!

Torbjörn - berätta för oss vem du är!

Jag är född och uppväxt i Näs och Storvik. Mina föräldrar hade livsmedelsbutik i Näs och farfar i Storvik.  Pappa var den siste i släkten som sålde livsmedel i den butiken som idag är kafé Merkurius. När jag gick på realskolan i Storvik hade jag P-G Evander som lärare i bl a svenska!

 

Under ett år på gymnasiet (latinlinjen) i Sandviken lyckades jag med bedriften att få BC i gymnastik av den legendariske bandytränaren Sven Karlsson.

1962 flyttade vi till Gävle och för min del gymnasiet på Vasaskolan. Efter en tremin räckte det och jag hoppade av. Fick jobb på en liten konsultfirma, Persson & Rolleri, som hade kontoret i gamla Folkets Hus i souterrängvåningen en halvtrappa under gatunivå. Jag gjorde en teckning av utsikten mot Slottstorget där fortfarande de gamla träbyggnaderna fanns kvar (idag parkering).

Teckningen finns någonstans i gömmorna.

 

 

Konsultfirman Persson & Rolleri hade kontoret i gamla Folkets Hus i souterrängvåningen en halvtrappa under gatunivå.

 

 

Efter examen som byggnadsingenjör i Sandviken 1967 fick jag jobb på K-Konsults kontor i Gävle. När Lantmäteriverket började projekteras höll vi till i nyinredda lokaler på Kyrkogatan, Gislaveds gamla skolager. K-skylten hänger visst kvar än idag. Här blev det också en teckning av huset mittemot som låg där p-huset ligger idag. Samma gömmor!

 

1975 började jag i stället jobba som säljare och så småningom ledde det till att jag flyttade till Sharjah i Förenade Arabemiraten 1982. Det var väldigt intressant och jag fick möjlighet att skriva berättelser om livet där för Gefle Dagblad. Mina största scoop var att få träffa Muhammed Ali, Björn Borg och prins Bertil.

 

Därefter blev det inte så mycket med skrivandet tills cirka 2000 när jag jobbade på Marknadsteam reklambyrå. Då började jag få skrivuppdrag för GestrikeMedia och Joe Formgren. Efter pensionen 2008 har jag fortsatt att arbeta med GM, vilket förenar nytta med stort nöje. Med betoning på nöje!

Bifogar en bild på mig från 1961!

 

Läs hans artiklar!

 

  Tobbe 1961.

-------------------------------------

Sammanställt av Lisse-Lotte Danielson

Gå till Gävledragets Startsida  

Senast uppdaterad:  2012-05-12

Tillbaka