Gävledragets caféträff 070305.

Måndag 5/3 kl. 18:00. Kaféträff på Lättings. Igår var vi åter 47 st. Efter samtal med några av de övriga föreningarna i Singelporten tycks inte NÅGON ha så många samlade på caféträffarna som vi och det känns onekligen väldigt roligt. För att öka mys-faktorn hade vi denna gång tagit med några extra värmeljus och sänkt takbelysningen något. Det resulterade i att värmen ökade en hel del så vi behöver inte ta på oss extra tröjor nästa gång. Ljudnivån var HÖG och hela tiden droppade det in medlemmar, enbart igår var det 4 gäster och 3 av dem betalade på slutet in medlemsavgiften direkt. Vissa har fått tips om oss via sina hårfrissor (!!!) och vissa på de allmänna dansgolven (tack Herbert för att du charmar så många damer). Jätteroligt i och för sig även om jag själv inte längre gör så mycket reklam för oss. Skälet till detta är att jag inte vill ”lura” någon att komma med på felaktiga premisser. Att någon tror att det bara är att betala in medlemsav­giften och sedan komma till ett ”dukat bord”. Jag vill verkligen poängtera att allt bygger på ALLAS frivilliga ideella insatser. Vi har nu funnits i drygt ett år och vissa av oss känner oss litet slitna varför vi hoppas få förstärkning genom att fler hjälper till att ansvara för några aktiviteter. Det behövs inte alls vara någonting märkvärdigt. Lämpligt är att 2 st. hjälps åt och stöttar varandra. Programmet formas av vad vi alla gemensamt åstadkommer.

Vi hade programkväll igår och vi fick mängder av nya fina förslag men ganska få anmälde sig för att hålla i dessa. Dessa landar i så fall enbart som förslag och ligger vilande tills någon känner sig manad att ”nu är det min tur att göra en insats”. Tänk så fin gemenskap vi får om alla tänker så. Tänk också på att håller du i en aktivitet lär man sig mycket fortare vad du heter och känner igen dig och på så sätt kommer du snabbt in i den inre kärnan. Det är faktiskt jätteroligt att jobba tillsammans och det är just detta som skapar vi-känsla. Eftersom det hela tiden kommer in nya medlemmar så kan vi konstatera att behovet av vår förening är jättestort. Låt oss inte slarva bort vår förening genom att låta vissa drabbas av ren utmattning och därför önskar hoppa av. Låt oss i stället turas om att ge det hela ny näring. Vi har bara trevliga medlemmar och vi får stor glädje av varandra om vi är delaktiga och känner ansvar.

Igår fick vi även in förslag MED ansvariga värdar; som exempel kan nämnas 60-talskväll i egen regi och anmälan till årets vårrus. Fler utreder också om vi kan ha matlagningskurser, brännboll, korta inrikes resor samt en hel del andra roliga förslag. Även en ny bowlingperiod diskuterades. Återstår att se om det går att göra någonting av detta och om någon vill hålla i det? Saknar du något – varför inte lägga in en egen aktivitet och testa om det finns intresse? Det värsta som kan hända är att ingen anmäler sig och då kan du ha mycket gott samvete för då har du i alla fall försökt. Ingen har någon rätt att kritisera någon annan i detta gäng, kom ihåg att alla skall känna att man befinner sig bland vänner. Blir det litet tokigt – so what – vad vore livet utan humor, vi skrattar åt det och lär oss framöver.

Tycker du att det är litet magert i programmet – då beror det lika mycket på dig själv. Kom ihåg – vi har en mycket härlig förening som vi måste göda med ny näring! Tänk vilka fantastiska möjligheter vi har att påverka!/Lotta

Gå till  Startsidan   Senast uppdaterad:  2007-03-14