Free Hit Counter Gävledragets Me Tillbaka       

Gävledraget informerar om:

The Duchess som visas på Bio 7:an den 27 mars - 2 april 2009.

60 kr.

Se trailern i ovanstående länk!

     

Vid slutet av 1700-talet lever den vackra och glamorösa Georgiana Spencer, en av den tidens mest fascinerande kvinnor. Hon blev berömd för sin skönhet och karisma, men blev även ökänd för sin extravaganta smak och stora aptit för spel och kärlek.

Hon blir vid 17 års ålder bortgift med hertigen av Devonshire. Hans mål med giftermålet är att hon skall föda honom en son. Efter några graviditeter så får han till slut en son. Georgiana kom att bli en modeikon, en älskvärd mor, en slug politisk aktör och folkets älskling, men i hjärtat av berättelsen finns också en desperat jakt på kärlek. Hennes omöjliga kärleksaffär med Earl Grey. Likheterna med Diana är väldigt många, men de är också släkt, bägge är födda Spencer. Filmen vann Oscar för bästa kostym på årets Oscarsgala.

------------------------------------

Recension:  Filmen är mycket njutbar vad gäller klädsel och inredning och beskriver ett vanligt historiskt resonemangsäktenskap från den tidsepoken. Georgiana är både intelligent och roande och uppvisar en glättig fasad utåt trots ett desillusionerat inre och ett ensamt sorgset hjärta som  ropar efter kärlek. Hon tvingas acceptera många smärtsamma besvikelser genom hennes makes kyliga reaktioner när hon inte följer sin del av "avtalet - att föda en son" utan endast döttrar samt får missfall. Hon är dock en varm medkännande kvinna vilket hon visar ett oväntat ”bonusbarn” samt en efterlängtad väninna som själv råkat ut för samma kallsinniga behandling likt sin egen. Eftersom historien är sann är det en film som både roar och visar vad som ofta döljer sig bakom fasaden. /LisseLotte Danielson

Gå till Gävledragets Startsida  

Senast uppdaterad:  2009-03-29    Tillbaka