Tillbaka  

Gävledraget rekommenderar Friskis & Svettis!  

    

 Friskis & Svettis torsdagspass Ryggympa på Fjärran Höjder kl. 18:00. På caféträffen i måndags lyckades jag övertala 4 Gävledragare att följa med mig på de sista utvalda prova på-passen (gratisbiljetter låg i Friskis egen tidning) och turen hade nu kommit till Ryggjympa. Tidigare har jag testat Enkeljympa, Startjympa, och Öppna dörrar (rullstolsjympa). Här på ryggjympan blev JAG SJÄLV den som blev mest förvånad och positivt överraskad. Jag trodde jag hade valt ut ett lugnt litet halvtråkigt men lätt pass till mina "nybörjare" men oj vad jag bedrog mig. I mitt arbete som systemförvaltare har jag mycket bra arbetsmiljö för att undvika ryggont men vad hjälper det när jag alltid är så ivrig att få fram material så jag aldrig tar mig tid till att sitta som folk på stolen. Viss har jag ibland känt av en ond rygg även om jag förnekar det för mig själv. Ikväll upptäckte jag plötsligt att denna Ryggjympa är perfekt även för mig. Efter bara ett enda pass kändes alla stela leder uppmjukade och även två av mina "medsläpade" nybörjare bestämde sig direkt för att fortsätta med detta.

Vilken underbar ledare dessutom, en liten pigg tjej vid namn Pia Edholm dansade och skakade loss så det stod härliga till. Dessutom var hon mycket tydlig när hon instruerade viktiga ryggrörelser. Musiken var FANTASTISKT medryckande och bra. Det märktes tydligt att detta pass är populärt för det var många fler herrar än vad som är vanligt på pass som inte är av medel eller intensiv karaktär. Det presenteras: Ryggympa är för dig som vill ha lite extra träning för kroppens mittparti. Gympapasset körs med fokus på mage, rygg, nack- och skulder parti.

På slutet efter ett Friskispass har jag ofta tyckt att DETTA är nog mitt favoritpass men nu har det blivit så många sådana så jag ger upp när det gäller att prioritera något. Jag blir mer och mer lycklig över att jag är så gynnad som bor i en kommun med alla dessa möjligheter. Ni inom Gävledraget som ännu inte har blivit påverkade av alla mina ansträngningar och tjat, säg till om ni ändrar er och vill ha mitt sällskap framöver. Jag blir mer och mer tacksam över alla dessa ledare och värdar som jobbar ideellt med mycket låga ersättningar för att vi alla andra skall ha tillgång till detta med rimliga kostnader./Lisse-Lotte Danielson.

  Schema Jympa & Övrig gruppträning 31 augusti - 20 december 2009.

Aktuellt SCHEMA

  Fjärran Höjder-lokalen.

Ingen ledare skulle klara sig utan...    (klicka för att ta reda på vad)

"Musik, rörelse, träffa folk - det kan inte bli bättre!"

Monk möter – 2 februari  2009.Friskis & Svettis i Gävle fyller 25 år i år. Det tänker man fira med en stor medlemsfest i höst. Lasse Molin är ordförande i föreningen som nu har över 7 250 medlemmar och fullt tryck på verksamheten.

 

 

 

Finns det några fler skribenter från "gympa-golvet" som kan skriva om någon ledare som ni gillar extra mycket?  Visst vore det väl roligt om vi kunde ge våra ledare och funktionärer litet extra draghjälp för att visa att Gävle håller sig långt framme när det gäller aktiva motionärer? Inte heller kostar det flera miljoner att försöka platsa som årets gympa-stad  :)

Skriv ner någonting och skicka detta i ett mail till

lisse-lotte@danielson.be

Då lägger jag in era inlägg på dessa sidor. Vill ni inte underteckna med hela namnet så räcker det med förnamnet.

Snälla - skriv något om följande pass:

Medel- och Intensivpass, Puls/bas- och medel, Station/bas och medel, Spincykling, Aerobics, Step, Jympa med redskap, Ki-Balans-, -Yoga och -Box, Vattenjympa, Skivstång, Bräda, Ung/dans, Senior, Danspasset, Core, Familjelek, Bas/tjejer och från fler pass om jag har glömt något.

Kolla på Friskis & Svettis egna GÄVLE-inslag. (PDF-filer)   

Prova även på följande fantastiska pass (i den mån de fortfarande finns kvar kommande säsong förstås).

Friskis & Svettis Baspass                      Ulla Söder  

Friskis & Svettis Enkeljympa.                Anne Linden och Karin Lindqvis

Friskis & Svettis Julgympa 2008            Ulla och Stefan Söder

Friskis & Svettis Morgongympa            Ulrika  Nilsson och Ulla Söder 

Friskis & Svettis Nyårsjympa                Lasse och hans "vänner"

Friskis & Svettis Puls/baspass               Anki Hope   

Friskis & Svettis Startpass.                   Pialena                  

Friskis & Svettis Öppna dörrar             Karin Lindqvist och Katarina

-------------

Åldern är inte alls något hinder.              Möt ANN-MARIE ÖHLIN aktiv senior-motionär!  

Tillbaka           

Gå till Gävledragets Startsida   Senast uppdaterad:  2012-04-22