OBS, Robert - Robban - Montgomery söker er, läs denna text!

Gävledraget satsar även på UNGA GÄVLEDRAGET. 

Hej alla unga  mellan 20 - 40 år! 

Hjördis och jag har konstaterat att många yngre människor ringer oss och frågar efter vår ålder inom Gävledraget. Då de flesta av oss är mellan 45 och uppåt och det inte finns några alternativ för yngre människor att träffas på liknande sätt har vi fått en idé!

 Är ni unga och driftiga, varför inte samla några kompisar och diskutera om ni kan starta en egen avdelning inom Gävledraget? Här har ni alla möjligheter att göra detta på ett enkelt sätt. Vi kan lägga upp en ny flik för Unga Gävledragare och ni får då själva helt påverka innehållet. Skicka mig underlag till upplägg så har vi en dialog och därefter lägger jag ut det på webben under er egen ingångssida.

Själva samlas vi varannan vecka på café Lättings. Vill ni ungdomar träffas kan ni antingen vara med oss men sitta för er själva vid egna bord (om vi har plats vill säga) eller också väljer ni ut ett eget ställe där ni träffar varandra, det senare är troligen att föredra. Ni kan, precis som vi, när ni vet på ett ungefär hur många ni kommer att bli, förhandla med caféägaren om priser eller om ni får abonnera lokalen för er själva ett par timmar och som motprestation beställer ni någon förtäring. De är i regel mycket tacksam över att få en permanent publik under förutsätt­ning att allt sker under skötsamma former vilket vi förutsätter att det gör.

Ni kan t ex bestämma om ni vill göra resor tillsammans både inom och utom Sverige eller att gå ut i gäng och dansa eller gå Bio   (så gör vi),. Ni kan besöka ungdomskonserter och dela på transportkostnader eller bara gå ut och ta en öl  .  Ni kan ha frågesporter   eller motionera tillsammans. Det finns mycket läckra pass inom t.ex. Friskis & Svettis eller WordClass  eller varför inte paddla kanot ?. Det enda som begränsar er är er egen fantasi. Kolla under vårt Arkiv (i vänstra gula ramen) om ni kan få spontana idéer där. Ni kan t ex samlas varje eller varannan månad och diskutera ert programupplägg. Bland er unga kan i regel alla använda Internet, så får ni spontana idéer kan ni lägga in dessa under Egen Info för att nå varandra direkt.

Fördelen med detta är att ni då slipper skaffa organisationsnummer och all byråkrati för att kunna starta upp någonting då vi redan har en fungerande förening som ”paraply”. Ni får tillgång till gratis webmaster genom mig och kan helt påverka er egen inriktning. Den enda kostnaden för er är att ni betalar samma medlemsavgift som alla vi andra i form av en årsavgift på 250 kr.

Vi är en ideell förening och alla intäkter, alltså även era medlemsavgifter, går till att subventionera verksamheten. Idag har vi av dessa intäkter köpt in mikrofonanläggning, idrottsutrusning, partytält mm. Ni får i er tur själva finansiera vad ni behöver införskaffa med era medlemsavgifter och, precis som vi, arbeta helt ideellt.  Det skapar en känsla av samhörighet.

Vore det inte kul att hitta nya vänner i din egen ålder på ett naturligt sätt även utanför krogen? Om någon av er ser detta, skriv ut det och träffa dina vänner, kolla med dem om detta låter intressant och lockande. Se vilka enorma möjligheter ni får här att  skapa en kul och spännande samvaro. 

Gävledraget är redan idag lätt att hitta och relativt etablerat inom Gävle efter drygt 2,5 år. Testa och skriv in Gävledraget i en sökmotor - du får MÅNGA träffar. Kunskaper finns hos oss att göra era sidor sökbara av olika sökmotorer – det kan ta upp till fyra veckor men sedan brukar det ge utdelning.

Nästan alla kan göra webbsidor men problemet är just att få dem sökbara. Om ni är några ungdomar som skulle villa ha kontakt med jämnåriga i samma ålder, varför inte träffas några stycken, resonera igenom det hela i form av ett upplägg och hör sedan av er till webmaster@gavledraget.se eller på telefon 026-610826 (Lisse-Lotte).

Gå till Gävledragets Startsida   Senast uppdaterad:  2012-07-05