Tillbaka

Gävledraget rekommenderar Friskis & Svettis!  

     From hösten 2008 är det på torsdagar 17:30.

Friskis & Svettis onsdagspass Öppna dörrar på TORGET kl. 18:30. Med Friskis & Svettis höga ambitioner att det alltid skall finnas en jympa som passar alla har man nu även startat ett pass för de funktionshindrade. Nyfiken som jag är bestämde jag mig för att testa även detta som presenteras på följande sätt enligt broschyren:

”Ett fartfyllt och inspirerande jympapass som kan göras både sittande och stående och är speciellt anpassat för dig med funktionshinder. Träna kondition, styrka och balans utifrån dina egna förutsättningar. Programmet och rörelserna är upplagda så att de kan tolkas av alla, oavsett rörelseförmåga. Passet leds av två ledare, varav en är funktionshindrad/sittande. Din assistent, anhörig eller annan intresserad är alltid välkommen att vara med kostnadsfritt på Öppna dörrarjympa. Hiss finns direkt till våra handikappanpassade lokaler.”

Sagt och gjort, jag infann mig i god tid. Ärligt talat kände jag mig litet nervös eftersom jag ryktesvägen hade hört av en ledare att detta pass var ganska jobbigt och att många av de rullstolsbundna har kompenserat sina funktionshinder med att skaffa sig mycket starka armmuskler. Jag vill speciellt betona att det är något som undertecknad INTE har. På sin höjd kan skönjas ett par sytrådsliknande muskler i vardera arm. Jag har tidigare presenterat Karin Lindqvist när jag testade den överväldigande Enkelgympan och hon är nu även den ledare på detta pass som ej är funktionshindrad. Som tur var noterade hon min ängsliga, något desperata blick och skyndade sig snabbt att erbjuda mig ett par lätta halvkilosvikter. Den söta damen bredvid mig i rullstol valde direkt enkilosvikten och tittade litet medlidsamt åt mitt håll. Som extra bonus upptäckte jag att en av mina arbetskamrater, Katarina, var den funktionshindrade/sittande ledaren. Hon var verkligen jätteduktig vilket gjorde det extra stimulerande. Hon och jag skuggboxades i en övning så det stod härliga till.

Vi var nu totalt 11 personer samlade inklusive undertecknad och två ledare och det kändes helt perfekt. Åter fick jag se ytterligare prov på Karins talanger. Om hon ledsnar på sina roller hos Friskis och i sitt vanliga yrke kan hon direkt sadla om som standupkomiker. Man bara skrattar åt henne hela tiden. Nog för att jag tror att många funktionärer inom Friskis & Svettis är jätteduktiga ute i övriga Sverige också men jag är övertygad om att Gävles ledare tillhör den absoluta eliten. Åtminstone vill vi Gävlebor gärna tro och tycka detta. Även här ”tvättade vi jättestora fönster ” och ”torkade enorma bord” som beskrivande rörelser. Precis som på Enkelgympan såg jag att deltagarna såg mycket nöjda, glada och belåtna ut. Ledarna har även här head-set för att kunna höras mycket tydligt och musiken är oerhört suggestiv och medryckande.

Ni som är helt rörliga, har ni någon som ni känner skulle platsa i denna grupp, det kan gälla personer med funktionshinder eller har tillfälligt nedsatt rörlighet - ta med era vänner hit och ni får själva vara med kostnadsfritt som stödperson./Lisse-Lotte Danielson

  Schema Jympa & Övrig gruppträning 31 augusti - 20 december 2009.

Aktuellt SCHEMA

Ingen ledare skulle klara sig utan...    (klicka för att ta reda på vad)

En kompletterande kommentar från Katarina 2008-11-04:     - Nuförtiden har vi passet Öppna Dörrar på onsdagar klockan 17:30.

Klicka på nedanstående bilder .... och på Pilen Bakåt i Explorers övre vänstra hörn om du vill återgå och klicka på nästa bild i större format.

   Torget-lokalen.     

Finns det några fler skribenter från "gympa-golvet" som kan skriva om någon ledare som ni gillar extra mycket?  Visst vore det väl roligt om vi kunde ge våra ledare och funktionärer litet extra draghjälp för att visa att Gävle håller sig långt framme när det gäller aktiva motionärer? Inte heller kostar det flera miljoner att försöka platsa som årets gympa-stad  :)

Skriv ner någonting och skicka detta i ett mail till

lisse-lotte@danielson.be

Då lägger jag in era inlägg på dessa sidor. Vill ni inte underteckna med hela namnet så räcker det med förnamnet.

Snälla - skriv något om följande pass:

Medel- och Intensivpass, Puls/bas- och medel, Station/bas och medel, Spincykling, Aerobics, Step, Jympa med redskap, Ki-Balans-, -Yoga och -Box, Vattenjympa, Skivstång, Bräda, Ung/dans, Senior, Danspasset, Core, Familjelek, Bas/tjejer och från fler pass om jag har glömt något.

 

Kolla på Friskis & Svettis egna GÄVLE-inslag. (PDF-filer)   

Prova även på följande fantastiska pass (i den mån de fortfarande finns kvar kommande säsong förstås).

Friskis & Svettis Baspass                      Ulla Söder  

Friskis & Svettis Enkeljympa.                Anne Linden och Karin Lindqvis

Friskis & Svettis Julgympa 2008            Ulla och Stefan Söder

Friskis & Svettis Morgongympa            Ulrika  Nilsson och Ulla Söder 

Friskis & Svettis Nyårsjympa                Lasse och hans "vänner"

Friskis & Svettis Puls/baspass                Anki Hope   

Friskis & Svettis Ryggjympa                 Pia Edhom                        

Friskis & Svettis Startpass.                   Pialena                  

Tillbaka           

Gå till Gävledragets Startsida   Senast uppdaterad:  2012-04-22